Hoe aan de slag te gaan met Google Alerts

Google Alerts is een gratis service van Google, het is met Alerts mogelijk om nieuwsberichten automatisch doorgestuurd te krijgen naar uw opgegeven email.

Wat veel mensen nog niet weten is dat je met Google Alerts ideaal nieuwsberichten en discussiegroepen kunt blijven volgen. Men krijgt dan door middel van emailberichten de aangevraagde nieuwsberichten binnen. Het is ideaal voor als je inspiratie zoekt als je bezig bent met een eigen blog online te zetten.

Wat is Google Alerts?
Google Alerts is een gratis service van Google, het is met Alerts mogelijk om nieuwsberichten automatisch doorgestuurd te krijgen naar uw opgegeven emailadres. Wilt u bijvoorbeeld iets weten over uw bedrijf, dan kunt u gemakkelijk uw bedrijfsnaam invoeren om zo op de hoogte te blijven.

Stel Google Alerts in en blijf op de hoogte

Wat zijn de meldingen van Google Alerts?
Het zijn e-mails die naar uw emailadres gestuurd worden wanneer Google nieuwe resultaten zoals webpagina’s, nieuwsartikelen of blogs, tegenkomt die overeenkomen met uw zoekterm. Google Alerts kunt u dus goed gebruiken om op te hoogte te blijven van informatie op het internet betreffend uw zoekterm.

Hoe werkt Google Alerts?
1. Eerst voert u de zoekterm voor de zoekopdracht in.
2. Dan voert u  het type resultaat in, bijvoorbeeld een boek of nieuwsberichten.
3. Daarna geeft u aan hoe vaak u een Alert wil ontvangen.
4. U kunt dan nog een keuze maken of u alleen de beste resultaten wil of alle resultaten.
5. Als laatste geeft u aan naar welk emailadres het gestuurd wil hebben.

Waar gebruiken mensen Google Alert voor?
– Om op te hoogte te blijven wat er gezegd wordt over hun bedrijf of product
– Om een nieuwsonderwerp te volgen
– Om op de hoogte te blijven van de concurrentie
– Om het nieuws over een vereniging of beroemdheid te volgen
– Om roddels te lezen wat er over hen wordt gezegd

Als u bijvoorbeeld een blog bijhoudt en hierdoor op de hoogte moet blijven van de recente nieuwsberichten over uw onderwerp, dan kunt u het beste Google Alerts gebruiken. Ook onderwerpen die in uw interesse gebied liggen, denk hierbij aan Social Media of SEO, kunnen op deze manier dagelijks in uw mailbox binnen komen!